Android Programjaim

Android fejlesztes, java, kotlin, web.. miegymas:)

Android 3.0 és Tablet 10.1v első tapasztalatok

2011. július 02. 06:41 - lacas82

Először is: tegnap végre sikerült szereznem egy Tab 10.1v-t, a 8 MP-es verziót szereztem be, ha már valamit, nekem ennyire nem számít a vastagsága..

Első tapasztalatok: Maga a gép nagyon jó, de azért elsőre teljesen szokatlan, mint egy smartphone. Felrakok pár képet is róla.

Ok lássuk fejlesztői szemmel.

A chat.hu-s alkalmazásomon próbáltam ki elsőre, ezt update-elem 10.1v-re.

Első körben miután rádugom a Tab-ot a gépre, szépen installál minden USB Drivert, majd ha az Eclipse-ben is fent vannak installálva a 9-10-11 android packok és a Tabon be van állítva az USB fejlesztési mód, akkor simán felismeri az Eclipse. Tehát sokat kell nem kellett szívni vele.

Ezután nyilván kellett pár update, ami fontos:

  • egy új layout 1280*800-ra.
  • android.os.NetworkOnMainThreadException-t dob minden olyan network-ös cuccra, ami nem AsyncTask-kel futott alapból, tehát minden ilyen részt átírtam.
  • fura mód a Tabos verzió kicsit lassabb, holott 2 mag dolgozik, valószínűleg a nagy képernyő méret miatt, több infót jelenít meg, több sort, etc., ezzel szemben a Galaxy S-es verzió ehhez képest hasít,nyilván még nem igazán optimalizáltak Tab-ra a Samunál
     

Amúgy gyakorlatilag 1 órán belül megvolt az update. Mondjuk csak pár XML-t frissítettem, jelen esetben 2 darabot. Nyilván ha több Táblára kell, akkor ez külön szívás, és szórakozhatunk a layoutokkal, meg a felbontásokkal.

Azért még nem rakom ki marketre, mert ez egy elég HUGE update lesz.
Ha valaki igényli, akkor megadott pixelű Tabletekre is elkészítem. Jelen esetben csak 10.1-en fut. 1280*800