Android Programjaim

Android, Flutter/Dart, Kotlin, Java, Unity, HarmonyOS

Helyzetjelentés - Isten tudja hanyadik verzió...

2023. január 18. 09:22 - lacas8282

Helló, nem tuntem el, csak reg jartam erre :D Eleg sok dolog is volt az elmult idoszakban. Eppen jatekfejlesztessel foglalkozom, kb 2 eve eleg durvan. 

Kozben persze android fejlesztessel is foglalkozom a Unity/C# mellett. Szoval izgalmasabb projecteket vallalok (12 eve nyomom.), irj nyugodtan az emailemre ha van valami, ha gondolod, vagy linkedinen.

Vettem egy Wear OS okosorat is, majd kene erre is irni valamit, csak ugye idobol egyre kevesebb van, en meg nem leszek fiatalabb, Talan majd a nyugdijas evekben. Jelenleg nem csak kodolok, de animalok/kisebb dolgokat modellezek is, Blender vagy csak UMotion simán. Sajnos a jatekfejleszteshez eleg sokszinunek kell lenned.

Tavaly sikerult is kicsit kiegnem, igy hosszu idore letettem a lantot, dehat az ember valtozik. Ujra fel kell pattani a lora es vagtazni...Nah jo nem:D Nem vagtazni, csak szep lassan.. :)

komment

HarmonyOS okosora fejlesztes - kezdeti nehezsegek

2022. január 31. 13:54 - lacas8282

Oszinten szolva ott tartok, hogy elegge nehezkes egy egyszerubb appot is lekodolni jelenleg HarmonyOS-re LITE, JS-ben, mert eleg gyerekcipoben jar a fejlesztokornyezet es segitseget talalni is korulmenyes.

Pl. a DevEco Studio 2.1 SDK 5-el egesz szepen mukodne, viszont olyanokat csinal, hogy nehany system libet egyaltalan nem talal, hiaba tudom beimportalni undefined lesz. Masok meg tokeletesen mukodnek. Vannak missing tag-ek is, vagy olyan tag-ek, amik ott vannak ugyan, de nem is hasznalhatoak. :D

Vagy pl a DevEco Studio 3.0 Beta annyira beta, hogy el se indul, beragad Windows 10-en a hatterbe es soha se indul el. :D

Vagy, hogy van 1-2 peldaprogram, ami elviekben mukodik (termeszetesen teljes kodbazis nincs), gyakorlatban nem.
Vagy, hogy a Huawei developer forum semmit sem er, barmit kerdezel mindenre azt irjak, hogy megkerdezik a developer team-et, aztan soksok nappal kesobb sincs reakcio. Termeszetesen stackoverflowon is ez a helyzet.

Mivel a 3.0 gyanitom nyaron fog kijonni, addig nem igazan fognak ezekkel foglalkozni tul gyarkan. Bar egy 3.0 betanak azert csak illene mennie mar most is. :D

Most kb ugy erzem magam, csak en foglalkozom ezzel, a forumokon olyan nulla kozeli infok vannak.

Ezert ugy gondolom varok par napot meg, ha addig nem adnak valaszt a Huaweitol, akkor abbahagyom es majd nyaron ujra eloveszem, ha mar kijott a 3.0... :(

2022.02.09 UPDATE: Hosszadalmas levelezes es nulla info utan rajottem, hogy a simulator/emulator hasznalhatatlan teljesen, csinaltam egy HAP filet, es utana mar rogton mukodott okosoran. Viszont szenvedos telepiteni is ra azert, sokszor elveszti a kapcsolatot. :) De vegre meg tudtam irni a kis BTC/ETH lekero appomat!
Tanulsag: semmi ertelme a kinaiakkal levelezni, arra se vettek a faradtsagot amugy, hogy angolul irjanak vissza, mindent kinaiul toltak :D

 

 

komment
Címkék: harmonyOS

Okosóra watchface keszites - Facemaker

2022. január 30. 09:04 - lacas8282

Gondoltam irok valami fasza kis watchface-t a Huawei Watch 3 PRO-mra, kiderult hogy nem igazan lehet, de van par egesz jo tervezo hozza. Sajnos a Huawei fele csoda nagyon nem volt hasznalhato, ezert a Facemakert hasznalom, csak 5$-ert meg lehet venni, es akarmennyi face-t keszithetsz egyedit a sajat oradra.
Discordon lehet csevegni mas watchface kreatorral is, egyszoval fasza.
Az alkalmazast Nuno Bessa fejlesztette NodeJS-ben, tamogasd ha megteheted!

komment
Címkék: watchface
süti beállítások módosítása