Android Programjaim

Android, Flutter/Dart, Kotlin, Java, Unity, HarmonyOS

Durovis Dive VR

2015. augusztus 20. 16:06 - lacas8282

OK, elozmeny: mostanaban olvasgatok a VR-rol sokat, illetve lehet, hogy rendelek egy VR-es eszkozt, mondjuk egy Oculus Rift DK2-t. Elvileg lehet ra kodolni 3D-t sima Unity5-ben (C#, js) is, es vannak mar hozza pofas kis jatekok. Lehet Unitybe ugye portolni a 3D-s jatekod/alkalmazasodat mobilokra is, errol majd egy kesobbi post-ban beszamolok hogyan. De lassuk a durovis dive-ot. Mi is ez?

http://www.durovis.com/index.html

Tehat: Ez egy oculus rift szeruseg ugye, ami a mobiltelefonodbol egy VR elmenyt tesz elerhetove. Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a rift, csak itt ugye manualisan oldottak meg sok dolgot, valamint csak bizonyos keszulekekkel hasznalhato a cucc. Az ara 59.5 EUR. Unity-ben lehet erre is fejleszteni, van hozza tehat egy unity plugin. Azt azert tudni kell, hogy a free Unity verziokkal a pluginok/dll-ek nem igazan mukodnek, ezert egy PRO csomagra elo kell fizetnunk, mint pl. az oculusra valo fejleszteskor is...

Fejlesztoi szemmel jo moka, viszont ne oruljunk nagyon neki, mivel kb 50 keszuleket tamogat jelenleg, pl. nincs koztuk az en Nexus 6-om, illetve Galaxy Note 2-m sem.

 

komment
süti beállítások módosítása